2014. szeptember 13., szombat
Almaropogós (köret)
Hozzávalók : 4 alma
citromlé
10 dkg liszt
1 db tojás
sör
só, bors
olaj a sütéshez
Elkészítése : Az almákat meghámozzuk, 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk és kiszúrjuk belőlük a magházat, így gyűrű alakúak lesznek a szeletek. Megöntözzük a citromlével, enyhén megsózzuk, megborsozzuk és 1 óra hosszat állni hagyjuk.
A lisztből a tojással és a sörrel nagyon sűrű palacsintatésztát keverünk. Az almaszeleteket először megszárítjuk, majd lisztben megforgatva megmártjuk a tésztában, és bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük.
Tálalás : Hús mellé, köretként tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése