2014. szeptember 13., szombat

Almaropogós (köret)


Hozzávalók :  4 alma
                       citromlé
                       10 dkg liszt
                       1 db tojás
                       sör
                       só, bors
                       olaj  a  sütéshez

Elkészítése :   Az  almákat  meghámozzuk,  1/2 cm  vastag  szeletekre  vágjuk  és  kiszúrjuk  belőlük  a  magházat,  így  gyűrű  alakúak  lesznek  a  szeletek.  Megöntözzük a   citromlével,  enyhén  megsózzuk,  megborsozzuk  és  1  óra  hosszat  állni  hagyjuk.
                        A  lisztből   a  tojással  és  a  sörrel  nagyon  sűrű  palacsintatésztát  keverünk.  Az  almaszeleteket  először  megszárítjuk,  majd  lisztben  megforgatva  megmártjuk  a  tésztában,  és  bő,  forró  olajban  ropogós  pirosra  sütjük.

Tálalás :  Hús  mellé,  köretként  tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése