Hozzávalók : 1/2 kg bárány- vagy birkahús
25 dkg leveszöldség
2 nagy fej vöröshagyma
30 dkg kelkáposzta
30 dkg burgonya
só, bors, kakukkfű, petrezselyemzöld
Elkészítése : A bárány- vagy birkahúst minden faggyújától megtisztítjuk, ecetes vízzel leforrázzuk, majd ebben a lében hagyjuk kihűlni. Leszűrjük és kockára vágjuk. Leöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön forraljuk, közben a tetején képződött habot szűrőkanállal leszedjük. Egy fél óra múlva hozzáadjuk a laskára vágott leveszöldséget és a 2 fej karikára vágott vöröshagymát, majd sóval, borssal, késhegynyi kakukkfűvel ízesítjük.
Lassú tűzön, fedő alatt tovább főzzük és amikor puhulni kezd, beletesszük a kitorzsázott, csíkokra vágott kelkáposztát és a megtisztított, felszeletelt burgonyát. Addig főzzük, míg valamennyi belevaló megpuhul.
Tálalás : Tálaláskor a tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg.
(6380 kJ/1520 kcal)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése