2014. szeptember 20., szombat

Ír gulyás



Hozzávalók :  1/2 kg  bárány- vagy birkahús
                        25 dkg  leveszöldség
                        2 nagy  fej  vöröshagyma
                        30 dkg  kelkáposzta
                        30 dkg  burgonya
                        só,  bors,  kakukkfű,  petrezselyemzöld

Elkészítése :    A  bárány- vagy  birkahúst  minden  faggyújától  megtisztítjuk,  ecetes  vízzel  leforrázzuk,  majd  ebben  a  lében  hagyjuk  kihűlni.  Leszűrjük  és  kockára  vágjuk.  Leöntjük  annyi  hideg  vízzel,  hogy  ellepje,  és  lassú  tűzön  forraljuk,  közben  a  tetején  képződött  habot  szűrőkanállal  leszedjük.  Egy  fél  óra  múlva  hozzáadjuk  a  laskára  vágott leveszöldséget  és  a  2 fej  karikára  vágott  vöröshagymát,  majd  sóval,  borssal,  késhegynyi  kakukkfűvel  ízesítjük.
                         Lassú  tűzön,  fedő  alatt  tovább  főzzük  és  amikor  puhulni  kezd,  beletesszük  a  kitorzsázott,  csíkokra  vágott  kelkáposztát  és  a  megtisztított,  felszeletelt  burgonyát. Addig  főzzük,  míg  valamennyi  belevaló  megpuhul.

Tálalás :  Tálaláskor  a tetejét  apróra  vágott  petrezselyemzölddel  hintjük meg.

(6380 kJ/1520 kcal)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése