2014. szeptember 26., péntek
Bundás csirkecomb
Hozzávalók : kb. 80 dkg csirkecomb
25 dkg liszt
12 dkg margarin
1+1 tojás a kenéshez
víz
só
olaj, vaj
Elkészítése : A lisztet, a margarint, egy csipet sót és az egyik egész tojást annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát készítsük el a sütés előtt néhány órával és hideg helyen pihentessük.
Közben a csirkecombokat a sütőben, kiolajozott tepsiben, tetejüket vajjal megkenve süssük ropogósra, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A pihentetési idő elteltével a tésztát nyújtsuk ki késfok vastagságúra, vágjunk belőle téglalap alakú darabokat, mindegyikbe csomagoljunk be egy-egy elősütött csirkecombot. Sütőlemezre egymás mellé fektetve, tetejüket a másik tojással kenjük meg és a forró sütőben süssük ropogós pirosra.
Tálalás : Vegyes saláta vagy gombaragu illik hozzá köretnek.
(11970 kJ/2850 kcal)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése