2014. szeptember 26., péntek

Bundás csirkecomb


Hozzávalók :   kb. 80 dkg csirkecomb
                        25 dkg liszt
                        12 dkg margarin
                        1+1 tojás a kenéshez
                        víz
                        só
                        olaj, vaj

Elkészítése :    A  lisztet,  a  margarint,  egy  csipet  sót  és  az  egyik  egész  tojást  annyi  hideg  vízzel  gyúrjuk  össze,  hogy  rugalmas  tésztát  kapjunk.  A  tésztát  készítsük  el  a  sütés  előtt  néhány  órával  és  hideg  helyen  pihentessük.
                         Közben  a  csirkecombokat  a  sütőben,  kiolajozott  tepsiben,  tetejüket  vajjal  megkenve  süssük  ropogósra,  majd  hagyjuk  langyosra  hűlni.
                         A  pihentetési  idő  elteltével  a  tésztát  nyújtsuk  ki  késfok  vastagságúra,  vágjunk  belőle  téglalap  alakú  darabokat,  mindegyikbe  csomagoljunk  be  egy-egy  elősütött  csirkecombot.  Sütőlemezre  egymás  mellé  fektetve,  tetejüket  a  másik  tojással  kenjük  meg  és  a  forró  sütőben  süssük  ropogós  pirosra.

Tálalás :  Vegyes  saláta  vagy  gombaragu  illik  hozzá  köretnek.

(11970 kJ/2850 kcal)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése