2014. szeptember 13., szombat

Bécsi csöröge


Hozzávalók :  30 dkg liszt
                       1  kiskanál  porcukor
                       3 tojás sárgája
                       1 csomag vaníliáscukor
                       kb. 1,5 dl tejföl
                       1 csipet só

Elkészítése :  A  lisztet  összekeverjük  a  porcukorral,  a  vaníliáscukorral,  a  csipetnyi  sóval,  majd  összegyúrjuk  a  tojássárgákkal  és  annyi  tejföllel,  hogy  rugalmas  tésztát  kapjunk.  A  tésztából  12  gombócot  formázunk  és  letakarva  fél  óra  hosszat  pihentetjük.  Ekkor  a  gombócokat  egyenként  kör  alakúra,  egészen  vékonyra  nyújtjuk,  derelyevágóval  a  közepét  párhuzamosan  sűrűn  bevagdossuk.  Fakanál  nyelével  minden  második  csíkot  középen  megemelve  a  fakanállal  tesszük  a  bő  forró  olajba,  ahol  fészek  alakúvá  borzoljuk.  Élénk  tűzön  aranysárágára  sütjük  és  az  olajtól  lecsepegtetjük.

Tálalás :  A  tálon  fahéjas  porcukorral  hintjük  meg.  Kínáljunk  hozzá  híg,  forró  barackízt is. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése