2014. szeptember 30., kedd

Paradicsomos gombaragu


Hozzávalók :   50 dkg  gomba
                        1 kis doboz paradicsompüré
                        1 evőkanálnyi apróra vágott  vöröshagyma
                        2 gerezd fokhagyma
                        2 evőkanálnyi olaj
                        2 babérlevél 
                        só, törött bors

Elkészítése :   A 2 evőkanálnyi  olajon  megpirítjuk  a  vöröshagymát,  hozzáadjuk  a  2  gerezd  fokhagymát,  majd  a  megtisztított,  cikkekre  vágott  gombát.  Sóval,  törött  borssal  ízesítve  addig  pároljuk,  míg  a  saját  levét  el  nem  főtte.  Ekkor  hozzáadjuk  a  paradicsompürét,  a  babérleveleket,  és  annyi  vízzel  öntjük  fel,  hogy  sűrű  ragut  kapjunk.  Lassú  tűzön  még  3-4  percet  főzzük.
                        A  fűszerezést  tetszés  szerint  kiegészíthetjük  oreganoval,  kakukkfűvel,  bazsalikommal,  ezek  különböző  variációkban  használva  más-más  ízű  ragut  adnak.

Tálalása :  Elkészülte  után  forrón  tálaljuk,  köretnek.  ( Például  az  előbbi  bejegyzésben  szereplő  bundás  csirkecombhoz.)

(2680kJ/640kcal)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése