2014. szeptember 30., kedd
Paradicsomos gombaragu
Hozzávalók : 50 dkg gomba
1 kis doboz paradicsompüré
1 evőkanálnyi apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanálnyi olaj
2 babérlevél
só, törött bors
Elkészítése : A 2 evőkanálnyi olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát, majd a megtisztított, cikkekre vágott gombát. Sóval, törött borssal ízesítve addig pároljuk, míg a saját levét el nem főtte. Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérleveleket, és annyi vízzel öntjük fel, hogy sűrű ragut kapjunk. Lassú tűzön még 3-4 percet főzzük.
A fűszerezést tetszés szerint kiegészíthetjük oreganoval, kakukkfűvel, bazsalikommal, ezek különböző variációkban használva más-más ízű ragut adnak.
Tálalása : Elkészülte után forrón tálaljuk, köretnek. ( Például az előbbi bejegyzésben szereplő bundás csirkecombhoz.)
(2680kJ/640kcal)
Címkék:
babérlevél,
fokhagyma,
gomba,
köret,
paradicsompüré,
ragu,
vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése