2014. szeptember 12., péntek
Belga libabecsinált
Hozzávalók : 1 egész liba
2 gerezd fokhagyma
1 tojássárgája
1 dl tejföl
fűszerek (őrölt bors, kakukkfű )
Elkészítése : A liba aprólékjáról, hátáról leszedjük a bőrt és kockára vágva ropogósra sütjük. Az így nyert zsiradékból 2 evőkanálnyi megforrósítunk, megforgatjuk rajta a kisebb darabokra vágott húst, mellédobunk 2 gerezd fokhagymát, megszórjuk a fűszerekkel, és kevés vízzel, amelyet 1 húsleveskockával ízesítettünk, puhára pároljuk.
Ha a húsdarabok megpuhultak, levébe 1 tojássárgájával elkevert 1 dl tejfölt keverünk, és ezzel már nem forraljuk, csak átforrósítjuk.
Tálalás : Ropogós, zsiradék nélküli, sütőben megsütött burgonya vagy párolt rizs a hozzáillő köret.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése