2014. szeptember 12., péntek

Belga libabecsinált


Hozzávalók :  1  egész  liba
                        2  gerezd  fokhagyma
                        1  tojássárgája
                        1  dl  tejföl
                        fűszerek  (őrölt  bors,  kakukkfű )

Elkészítése :   A  liba  aprólékjáról,  hátáról  leszedjük  a  bőrt  és  kockára  vágva  ropogósra  sütjük.  Az  így  nyert  zsiradékból  2  evőkanálnyi  megforrósítunk,  megforgatjuk  rajta  a  kisebb  darabokra  vágott  húst,  mellédobunk  2  gerezd  fokhagymát, megszórjuk  a  fűszerekkel,  és  kevés  vízzel,  amelyet  1  húsleveskockával  ízesítettünk,  puhára  pároljuk.
                        Ha  a  húsdarabok  megpuhultak,  levébe  1  tojássárgájával  elkevert  1  dl  tejfölt  keverünk,  és  ezzel  már  nem  forraljuk,  csak  átforrósítjuk.

Tálalás :   Ropogós,  zsiradék  nélküli,  sütőben  megsütött  burgonya  vagy  párolt  rizs  a  hozzáillő köret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése