Hozzávalók a csirkepaprikáshoz:
1 db 1,5 kg-os csirke
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
pirospaprika, kakukkfű
1/2 dl vörösbor
zsír vagy napraforgóolaj
tejföl
a palacsintához:
25 dkg liszt
2 tojás
3 dl tej
kb. 2 dl szódavíz
só
olaj
+ 5 dkg reszelt sajt
Elkészítése: A csirkéből tejfölös paprikás csirkét készítünk a szokott módon, de még egy csipet kakukkfűvel és fél deci vörösborral is ízesítjük. A kész csirkét kicsontozzuk és a húst kisebb darabokra vágjuk.
A palacsinta hozzávalóiból vékony palacsintákat sütünk. Néhány darabbal kibélelünk egy mély tűzálló tálat, és félreteszünk annyi egész palacsintát, hogy majd befedhessük vele az ételt. A többit ujjnyi csíkokra vágjuk.
A csirkét - leve nélkül - a palacsintametélttel rétegezve a palacsintákkal kibélelt tálba rakjuk, a közöket egy kevés tejföllel meglocsoljuk. Letakarjuk a félretett palacsintákkal és ráöntjük a csirke ízes mártását. Meghintjük 5 dkg sajttal, és a sütőben átsütjük, de nem pirítjuk meg.
Megjegyzés : Rendkívül finom egytálétel, előnye még, hogy előző nap is elkészíthető, tálalás előtt csak át kell sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése