2014. október 27., hétfő

Erdélyi palacsintás csirke

Hozzávalók a csirkepaprikáshoz:

1 db 1,5 kg-os csirke
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
pirospaprika, kakukkfű
1/2 dl vörösbor
zsír vagy napraforgóolaj
tejföl  

a palacsintához: 

        25 dkg liszt
        2 tojás
        3 dl tej
        kb. 2 dl szódavíz
        só
        olaj

                

                            
                                                                                                                           
                                                     
                                         
                   +  5 dkg reszelt sajt

Elkészítése:     A  csirkéből  tejfölös  paprikás  csirkét  készítünk  a  szokott  módon,  de  még  egy  csipet  kakukkfűvel  és  fél  deci  vörösborral  is  ízesítjük.  A  kész  csirkét  kicsontozzuk  és  a húst  kisebb  darabokra  vágjuk.
                       A  palacsinta  hozzávalóiból  vékony  palacsintákat  sütünk.  Néhány  darabbal  kibélelünk  egy  mély  tűzálló tálat,  és  félreteszünk  annyi  egész  palacsintát,  hogy  majd  befedhessük  vele  az  ételt.  A  többit  ujjnyi  csíkokra  vágjuk.
                      A  csirkét - leve nélkül - a  palacsintametélttel  rétegezve  a  palacsintákkal  kibélelt  tálba  rakjuk,  a  közöket  egy  kevés  tejföllel  meglocsoljuk.  Letakarjuk  a  félretett  palacsintákkal  és  ráöntjük  a  csirke  ízes  mártását.  Meghintjük  5 dkg  sajttal,  és  a  sütőben  átsütjük,  de  nem  pirítjuk  meg.

Megjegyzés :  Rendkívül  finom  egytálétel,  előnye  még,  hogy  előző  nap  is  elkészíthető,  tálalás  előtt csak  át  kell  sütni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése