2014. október 22., szerda

Sültpaprika saláta


                              Kép :  Internet
 

  A  sütőben (vagy  a  platnin, de  forgatva)  sötétbarnára  sütünk  egy  kiló  húsos  zöldpaprikát,  majd  nagy  nájlon (tudom, nejlon) zacskóba  tesszük,  és  a  zacskót  lezárva,  3-4  percig  állni  hagyjuk.  A  zacskóból  kivéve,  a  vékony  barna  hártyát  lehúzzuk  róla,  és a  paprikákat  tálba  téve  megsózzuk,  meglocsoljuk  egy  kis  ecettel,  bővebben  olajjal.  Tehetünk  bele  egy  fej  apróra  vágott  vöröshagymát,  illetve  1-2  gerezd  tört  fokhagymát  is.  
  Legalább  egy  napig  állni  hagyjuk,  a  zöldpaprikákat  időnként  átforgatjuk  az  öntetben.

2810 J/670 kal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése