2014. október 22., szerda
Omlós krémes
Hozzávalók a tésztához : 25 dkg liszt
4 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
tejföl
csipetnyi só
1/2 dl tej
1/2 csomag sütőpor
1 tojásfehérje a kenéshez
a krémhez : 3 tojás (különválasztva)
10 dkg kristálycukor
8 dkg porcukor
1-2 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál rétesliszt
4,5 dl tej
Elkészítése : A tejben feloldjuk a sütőport és összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Vékonyra kinyújtjuk és kibéleljük vele a nagy gáztepsit. Az egyik felét a tojásfehérjével megkenjük, ez lesz majd a teteje.
A tésztát a forró sütőben erős tűznél aranysárgára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a kenés mentén félbevágjuk, hogy két lapot kapjunk.
Közben a 3 tojássárgáját simára keverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a rétesliszttel és a hideg tejjel és állandóan kevergetve gőzön sűrű krémmé főzzük. A gőzről levéve még azon melegében hozzáadjuk a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Egyenletesen - még melegen - a két tésztalap közé kenjük, tetejére a tojásfehérjével megkent lap kerüljön.
Tálalása : Csak másnap szeleteljük fel.
12220 J/291 kal
Címkék:
cukor,
desszert,
krémes,
liszt,
omlós,
sütemény,
tej,
tejföl,
tészta,
tojásfehérje,
tojássárgája,
vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése