2014. október 22., szerda

Omlós krémes


Hozzávalók a tésztához :    25 dkg liszt
                                          4 dkg porcukor
                                          1 csomag vaníliás cukor
                                          1 tojássárgája
                                          tejföl
                                          csipetnyi só
                                         1/2 dl tej
                                         1/2 csomag sütőpor
                                         1  tojásfehérje  a  kenéshez

                    a krémhez :   3  tojás  (különválasztva)
                                         10 dkg kristálycukor
                                         8 dkg porcukor
                                         1-2 csomag vaníliás cukor
                                         4 evőkanál rétesliszt
                                         4,5 dl tej 

Elkészítése :  A  tejben  feloldjuk  a  sütőport  és  összegyúrjuk  a  többi  hozzávalóval.  Annyi  tejfölt  adunk  hozzá,  hogy  rugalmas  tésztát  kapjunk.  Vékonyra  kinyújtjuk  és  kibéleljük  vele  a  nagy  gáztepsit. Az  egyik  felét  a  tojásfehérjével  megkenjük,  ez  lesz  majd  a  teteje. 
                      A  tésztát  a  forró  sütőben  erős  tűznél  aranysárgára  sütjük.  A  tepsiben  hagyjuk  kihűlni,  majd  a  kenés  mentén  félbevágjuk,  hogy  két  lapot  kapjunk.
                      Közben  a  3  tojássárgáját  simára  keverjük  a  kristálycukorral,  a  vaníliás cukorral, a  rétesliszttel  és  a  hideg  tejjel  és  állandóan  kevergetve  gőzön  sűrű  krémmé  főzzük.  A  gőzről  levéve  még  azon  melegében  hozzáadjuk  a  porcukorral  kemény  habbá  vert  tojásfehérjét. Egyenletesen  -  még  melegen - a  két  tésztalap  közé  kenjük,  tetejére  a  tojásfehérjével  megkent  lap  kerüljön.

Tálalása :  Csak  másnap  szeleteljük  fel.

12220 J/291 kal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése