Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja ( 4 db 15 dkg-os szeletben)
10 dkg húsos füstölt szalonna
1/2 kg fejtett bab (nem száraz bab, hanem a nyári zsenge)
1-2 db sárgarépa
1-2 db petrezselyemgyökér
30 dkg paradicsom
25 dkg zöldpaprika
2 fej vöröshagyma
4 db babérlevél
2 dl tejföl
késhegynyi pirospaprika
Elkészítése : A római tálat legalább egy negyed, de inkább egy fél órára hideg vízbe beáztatjuk, a fedelével együtt, majd lecsepegtetjük. Az alsó részét kibéleljük a vékonyra szeletelt szalonnával, erre terítjük a fejtett babot. A következő réteg a karikára vágott sárgarépa és petrezselyem lesz, aztán a szintén karikára vágott paradicsom és a zöldpaprika következik, majd befedjük a karikára vágott vöröshagymával. Rátesszük a babérleveleket, az egészet megsózzuk, majd a tetejére fektetjük a kivert, sózott, borsozott, kakukkfűvel és bazsalikommal bedörzsölt tarja szeleteket, végül meglocsoljuk a pirospaprikával ízesített tejföllel.
Rátesszük a fedelét a tálra és hideg sütőbe rakjuk, majd a sütőt begyújtjuk. Először nagyobb lángon, majd takarékon kb. másfél óráig sütjük, végül a fedőt levéve róla egy kissé megpirítjuk a tetejét.
Tálalása : Abban a tálban adjuk asztalra, amelyben készült.
22510 J/5360 kal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése