2014. október 22., szerda

Római rakottas



                                   Fotó :  Internet

Hozzávalók:   60 dkg sertéstarja ( 4 db  15 dkg-os  szeletben)
                       10 dkg húsos füstölt szalonna
                       1/2 kg  fejtett bab (nem száraz bab, hanem a nyári zsenge)
                       1-2 db  sárgarépa
                       1-2 db petrezselyemgyökér
                       30 dkg paradicsom
                       25 dkg zöldpaprika
                       2 fej vöröshagyma
                       4 db babérlevél
                       2 dl tejföl
                       késhegynyi pirospaprika 

Elkészítése :  A  római  tálat  legalább  egy  negyed, de  inkább  egy  fél  órára  hideg  vízbe  beáztatjuk,  a  fedelével  együtt,  majd  lecsepegtetjük.  Az  alsó  részét  kibéleljük  a  vékonyra  szeletelt  szalonnával,  erre  terítjük  a  fejtett  babot.  A  következő  réteg  a  karikára  vágott  sárgarépa  és  petrezselyem  lesz, aztán a  szintén  karikára  vágott  paradicsom  és  a  zöldpaprika  következik,  majd  befedjük  a  karikára  vágott  vöröshagymával.  Rátesszük  a  babérleveleket,  az  egészet  megsózzuk,  majd  a  tetejére  fektetjük  a  kivert,  sózott,  borsozott,  kakukkfűvel  és  bazsalikommal  bedörzsölt  tarja  szeleteket,  végül  meglocsoljuk  a  pirospaprikával  ízesített  tejföllel.
                      Rátesszük  a  fedelét  a  tálra  és  hideg  sütőbe  rakjuk,  majd  a  sütőt  begyújtjuk.  Először nagyobb  lángon,  majd  takarékon  kb.  másfél  óráig  sütjük,  végül  a  fedőt  levéve  róla  egy  kissé  megpirítjuk  a  tetejét. 

Tálalása :  Abban  a  tálban  adjuk  asztalra,  amelyben  készült.

22510 J/5360 kal

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése