2014. október 6., hétfő
Diós kocka
Hozzávalók : 4 db tojás
10 dkg cukor
1 dl tejföl
4 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag ( egy csapott evőkanál ) sütőpor
10 dkg darált dió
3 csapott evőkanálnyi barackíz
Elkészítése : A 4 tojássárgáját habosra keverjük előbb a cukorral, majd a tejföllel és a vaníliás cukorral. A lisztbe egyenletesen belekeverjük a sütőport. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a liszttel váltogatva a cukros-tejfölös tojássárgákhoz adjuk.
Kizsírozott, kilisztezett közepes nagyságú tepsibe öntjük és élénk tűznél aranysárgára sütjük. Deszkára borítva kihűtjük, majd hosszában két darabba vágjuk.
Összekeverjük a darált diót a barackízzel, az egyik ujjnyi vastag tésztalapra kenjük, mint egy krémet, és erre borítjuk a másik tésztalapot. Kissé lenyomkodjuk és éles késsel kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
Tálalás : Hétköznap egyszerűen megszórjuk a tetejét porcukorral.
Ünnepi alkalmakkor több változat is elképzelhető :
- minden kocka tetejére baracklekvárral 1-1 gerezd diót ragasztunk, utána megszórhatjuk porcukorral is
- bevonhatjuk csokoládémázzal vagy fehér citrommázzal
(830kJ/1980kcal)
Címkék:
baracklekvár,
cukor,
desszert,
dió,
édesség,
kocka,
liszt,
sütemény,
tészta,
tojás,
vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése