2014. október 6., hétfő

Diós kocka



Hozzávalók :    4 db tojás
                        10 dkg cukor
                        1 dl tejföl
                        4 evőkanál liszt
                        1 csomag vaníliás cukor
                        1/2 csomag  ( egy csapott evőkanál ) sütőpor
                        10 dkg darált dió
                        3 csapott evőkanálnyi barackíz

Elkészítése :  A  4 tojássárgáját  habosra  keverjük  előbb  a  cukorral,  majd a  tejföllel  és  a  vaníliás  cukorral.  A  lisztbe  egyenletesen  belekeverjük  a  sütőport.  A  tojásfehérjéket  kemény  habbá  verjük  és  a  liszttel  váltogatva  a  cukros-tejfölös  tojássárgákhoz  adjuk.
                      Kizsírozott,  kilisztezett  közepes  nagyságú  tepsibe  öntjük  és  élénk  tűznél  aranysárgára  sütjük. Deszkára  borítva  kihűtjük,  majd  hosszában  két  darabba  vágjuk.
                      Összekeverjük  a  darált  diót  a  barackízzel,  az  egyik  ujjnyi  vastag  tésztalapra  kenjük,  mint  egy  krémet,  és  erre  borítjuk  a  másik  tésztalapot.  Kissé  lenyomkodjuk  és  éles  késsel  kb. 3x3  cm-es  kockákra  vágjuk.

Tálalás :   Hétköznap  egyszerűen  megszórjuk  a  tetejét  porcukorral.  
                 Ünnepi  alkalmakkor  több változat  is  elképzelhető :
                 - minden  kocka  tetejére  baracklekvárral  1-1 gerezd  diót  ragasztunk,  utána  megszórhatjuk  porcukorral  is
                 - bevonhatjuk  csokoládémázzal  vagy  fehér  citrommázzal 

(830kJ/1980kcal)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése