2014. augusztus 28., csütörtök

Egyszerű töltött csirke




Hozzávalók :   1  nagyobb egész  csirke  (  belsőséggel  együtt)
                      1 db  vöröshagyma
                      15-20  dkg  gomba
                      3 db zsemlye
                      tej  a  zsemlyék  áztatásához
                      1 db  tojás
                      petrezselyemzöld
                      vaj
                      só,  bors

Elkészítése :  Húsdarálón  hajtsuk  át  a  vöröshagymát,  a  csirke  máját,  zúzáját,  szívét,  a  nyers  gombát,  egy  csokor  zöldpetrezselymet,  és  végül  3 db  tejben  áztatott,  kinyomkodott  zsemlyét.  A  masszát  gyúrjuk  össze  az  egész  tojással,  sózzuk,  borsozzuk,  és  töltsük  a  csirke  bőre  alá  és  a  hasüregébe.  A  csirkét  sózzuk  meg  kívülről,  majd  kenjük  be  vajjal,  és  kiolajozott  tűzálló  tálra  fektetve  legalább  egy  óráig ( nagyságtól  függően) süssük  a sütőben,  míg  szépen  meg  nem  pirul.

Tálalás :  A  megsült  pecsenyét  szépen  felszeleteljük,  a  tálon  köré  rakjuk  a  hasüregben  sült  tölteléket,  és  az  egészet  megöntözzük  a  kevés  vízzel  felforralt  vajas  lével.
              Tetszés  szerinti  salátával  fogyaszthatjuk.

                    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése