Hozzávalók : 1 nagyobb egész csirke ( belsőséggel együtt)
1 db vöröshagyma
15-20 dkg gomba
3 db zsemlye
tej a zsemlyék áztatásához
1 db tojás
petrezselyemzöld
vaj
só, bors
Elkészítése : Húsdarálón hajtsuk át a vöröshagymát, a csirke máját, zúzáját, szívét, a nyers gombát, egy csokor zöldpetrezselymet, és végül 3 db tejben áztatott, kinyomkodott zsemlyét. A masszát gyúrjuk össze az egész tojással, sózzuk, borsozzuk, és töltsük a csirke bőre alá és a hasüregébe. A csirkét sózzuk meg kívülről, majd kenjük be vajjal, és kiolajozott tűzálló tálra fektetve legalább egy óráig ( nagyságtól függően) süssük a sütőben, míg szépen meg nem pirul.
Tálalás : A megsült pecsenyét szépen felszeleteljük, a tálon köré rakjuk a hasüregben sült tölteléket, és az egészet megöntözzük a kevés vízzel felforralt vajas lével.
Tetszés szerinti salátával fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése