2014. augusztus 28., csütörtök

Szigethalmi bölléres



           Sertéstarja  szeleteket  egy  kisebb  kiolajozott tepsi  aljára  fektetünk.  Megsózzuk,  meghintjük  törött  borssal,  pirospaprikával,  jócskán  tört  fokhagymával,  és  beborítjuk  vastag  karikákra  vágott  vöröshagymával.  Erre  ismét  hússzeleteket  rakunk,  az  előzőhöz  hasonlóan  ízesítjük.  A  rétegezést  addig  folytatjuk,  amíg  a  hozzávalókból  tart,  a  tetejére  vöröshagymasor  kerüljön.
           Letakarva  a  hűtőszekrénybe  rakjuk  legalább egy,  de  még  jobb,  ha  két  napra.
          Végül  a  forró  sütőbe  toljuk,  és  fedő  nélkül  addig  sütjük,  míg  a  hús  meg nem  puhul.
          Érlelés  nélkül  ne  süssük  ezt  a  pecsenyét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése