2014. augusztus 29., péntek

Töltött őszibarack




 Hozzávalók  4  személyre4 db  szép  őszibarack
                                            2-3 db  tojásfehérje
                                            5 dkg  kristálycukor
                                            5 dkg  darált  dió  vagy  mogyoró
                                            néhány  szem  egész  dió  vagy  mogyoró
                                            pikáns  gyümölcsíz  vagy  befőtt  meggy
                                            rum

Elkészítése :   Meghámozzuk,  félbevágva  kimagvaljuk  az  őszibarackokat  és  magházukkal  felfelé  tűzálló  tálba  tesszük.  1-2  evőkanál  vizet  öntünk  a  barackok  alá.  A  mag  helyére  mokkáskanálnyi  rumot  öntünk  és  egy  kiskanálnyi  gyümölcsízt  vagy  kimagozott  meggybefőttet  teszünk.  A  cukorral  kemény  habbá  verjük  a  tojásfehérjéket,   belekeverjük  a  darált  diót is,  majd  a  habot  a  barackok  tetejére  halmozzuk.  Mindegyikre  dió-  vagy  mogyoródarabot  rakunk  és  a  forró  sütőben  addig  sütjük,  míg  a  hab  szép  rózsaszínű  nem  lesz. 

Tálalás :  Melegen  tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése