Hozzávalók 4 személyre : 4 db szép őszibarack
2-3 db tojásfehérje
5 dkg kristálycukor
5 dkg darált dió vagy mogyoró
néhány szem egész dió vagy mogyoró
pikáns gyümölcsíz vagy befőtt meggy
rum
Elkészítése : Meghámozzuk, félbevágva kimagvaljuk az őszibarackokat és magházukkal felfelé tűzálló tálba tesszük. 1-2 evőkanál vizet öntünk a barackok alá. A mag helyére mokkáskanálnyi rumot öntünk és egy kiskanálnyi gyümölcsízt vagy kimagozott meggybefőttet teszünk. A cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, belekeverjük a darált diót is, majd a habot a barackok tetejére halmozzuk. Mindegyikre dió- vagy mogyoródarabot rakunk és a forró sütőben addig sütjük, míg a hab szép rózsaszínű nem lesz.
Tálalás : Melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése