2014. augusztus 27., szerda

Fokhagymás fejes saláta





    Leveleire  szedjük,  megmossuk  és  megszárítjuk  a  fejes  salátát.  Közvetlenül  tálalás  előtt  néhány  salátalevelet  összefogunk,  egy  pillanatra  ecetes-sós-cukros  páclébe  mártjuk,  majd  lerázva  róla  a  levet,  tányérokba  porciózzuk.
    Összetörünk  4-5  gerezd  fokhagymát,  simára  keverjük  fél  deci  olajjal,  egy-egy  csipet  sóvsl  és  törött  borssal,  végül  2 dl  tejföllel  és  pár  csepp  citromlével. ( Adhatunk  hozzá  egy  mokkáskanálnyi  mustárt  is.)
    A  tányérokba  osztott salátát  ezzel  a  fokhagymás  mártással  leöntve,  azon  frissiben  fogyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése