2014. augusztus 30., szombat
Szőlős babapiskóta
Hozzávalók : 1 doboz babapiskóta
1/2 kg szőlő
2 dl száraz fehérbor
3 db tojás
1 evőkanál cukor
1 db citrom
5 dkg durvára vágott dió
Elkészítése : Darabokra tördelünk 1 doboz babapiskótát és felét mély üvegtálba téve megöntözzük 1/2 dl száraz fehérborral . Beborítjuk 1/2 kg megmosott, leszemezett szőlővel, erre halmozzuk a babapiskóta másik felét, majd ezt is meglocsoljuk 1/2 dl borral.
Habosra keverünk 3 egész tojást 1 evőkanál cukorral, 1 nagy citrom reszelt héjával és levével, és 1 dl borral felengedve gőz fölött sűrűre főzzük. Azon forrón a szőlős piskótára öntjük és jégbe hűtjük. A tetejét meghinthetjük 5 dkg durvára vágott dióval.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése