2014. augusztus 4., hétfő
Rakott patisszon
Félujjnyi szeletekre vágunk 2 nagyobb patisszont, és 3 evőkanál olajban kisütjük, majd az olajból kivéve félretesszük. Ugyanebben az olajban 1-2 percig élénk tűzon átsütünk 4-5 db, ujjnyi szeletekre vágott zöldpaprikát, végül 1 nagy fej, karikára vágott vöröshagymát.
Egy nagy tűzálló tál aljára terítjük a patisszon szeleteket, erre sorban szeletekre vágott paradicsomot teszünk, erre rakjuk a paprika szeleteket, majd befedjük a hagymakarikákkal. A közöket enyhén sózzuk és meghintjük illatos fűszerekkel : kakukkfűvel, bazsalikommal, törött borssal, oreganoval.
Végül az egészet leöntjük 2 dl tejföl és 1 tojássárga keverékével, meghintjük 5 dkg reszelt sajttal és a sütőben 1/2 óráig sütjük.
Készíthetjük gazdagabban is : a lerakott patisszonra 1 réteg darált párolt húst vagy sonkát, illetve karikákra vágott keménytojást fektetünk, és úgy rakjuk rá a többi zöldfélét.
Címkék:
bazsalikom,
bors,
darált hús,
főétel,
illatos fűszerek,
kakukkfű,
oregano,
paradicsom,
patisszon,
rakott,
sajt,
sonka,
tejföl tojássárgája,
tűzálló tál,
vacsora,
vöröshagyma,
zöldpaprika,
zöldség
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése