2014. augusztus 4., hétfő

Rakott patisszon


   Félujjnyi  szeletekre  vágunk  2  nagyobb  patisszont, és  3 evőkanál  olajban  kisütjük,  majd  az  olajból  kivéve  félretesszük.  Ugyanebben  az  olajban  1-2  percig  élénk  tűzon  átsütünk  4-5 db,  ujjnyi  szeletekre  vágott  zöldpaprikát,  végül  1 nagy  fej,  karikára  vágott  vöröshagymát.
   Egy  nagy  tűzálló  tál  aljára  terítjük  a  patisszon  szeleteket,  erre  sorban  szeletekre  vágott  paradicsomot  teszünk,  erre  rakjuk  a  paprika  szeleteket,  majd  befedjük  a  hagymakarikákkal.  A közöket  enyhén  sózzuk  és  meghintjük  illatos  fűszerekkel :  kakukkfűvel,  bazsalikommal,  törött  borssal,  oreganoval. 
    Végül  az  egészet  leöntjük  2 dl  tejföl  és  1  tojássárga  keverékével,  meghintjük  5 dkg  reszelt  sajttal  és  a  sütőben  1/2 óráig  sütjük.

    Készíthetjük  gazdagabban  is :  a  lerakott  patisszonra  1 réteg  darált  párolt  húst  vagy  sonkát,  illetve karikákra  vágott  keménytojást  fektetünk,  és  úgy  rakjuk  rá  a  többi  zöldfélét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése