2014. augusztus 30., szombat

Szőlősaláta




Hozzávalók :  1  kg  fehér  szőlő
                        30 dkg  cukor
                        1 l  víz
                        1  szál  torma
                        bors,  vasfű,  majoránna,  zöldkapor
                        ecet,  só

Elkészítése :  A  szőlőt  megmossuk,  leszemezzük  és  1-2  percre  forró  szirupba  dobjuk,  melyet  1 l  vízből  és  30 dkg  cukorból  főztünk.  A  tűzről  levéve  hozzáadunk  egy  csokor  zöldkaprot,  egy  szál  megtisztított,  hosszában  kettévágott  tormát,  3-4  szem  borsot,  egy  szál  vasfüvet,  késhegynyi  majoránnát  és  annyi  ecetet-sót,  hogy  kellemesen  pikáns  legyen.  Kihűtjük,  majd  a  hűtőszekrényben  érleljük  néhány  napig.

Tálalás :  Csak  kevés  lével  tálaljuk


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése