2014. augusztus 5., kedd

Húsos fánk


Hozzávalók a  tésztához :   28 dkg liszt
                                            22 dkg  margarin
                                            2 dl tejföl
                                            1/2 citrom leve  (vagy  1  evőkanál  enyhe  ecet)
                                            só

Hozzávalók a töltelékhez :    25 dkg  sült  hús
                                               1 evőkanálnyi reszelt vöröshagyma
                                               1 tojás
                                               só, bors, paradicsompüré, Piros Arany (paprikakrém)
                                               tejföl, amennyi  szükséges

Elkészítése :  A  lisztet késsel  összedolgozzuk  a  margarinnal,  a  tejföllel,  egy  csipet  sóval,  a 1/2 citrom  levével  és  hideg  helyen  legalább  egy  fél  napig  pihentetjük.
                      Közben  ledarálunk  25 dkg  sült  húst,  összedolgozzuk  egy  evőkanálnyi  reszelt,  egy  kevés  olajon  pirított  vöröshagymával,  sóval,  törött  borssal,  1 nyers  tojással,  1  kiskanál  paradicsompürével,  késhegynyi  Piros  Arany  krémmel  és  annyi  tejföllel,  hogy  sűrű  masszát  kapjunk.
                      A  tésztát  vékonyra  nyújtjuk,  tégla  alakú  lapokat  vágunk  belőle,  és  mindegyikre  egy-egy  halom  hústölteléket  téve  félbehajtjuk,  széleit  összenyomkodjuk. ( Ha  a  széleket  belső  felükön  kissé  megvizezzük,  könnyebben  összetapadnak.)   Tetejüket  megkenjük  tojássárgával,  villával  megcsíkozzuk,  és  sütőlemezre  egymás  mellé  fektetve,  a  forró  sütőben szép  pirosra  sütjük.

Tálalás :  Kitűnő  főzelékkel,  de  adhatjuk  egy  nagy  tál  saláta  kíséretében  is.  Sör-  vagy  borkorcsolyának  is  kínálhatjuk. 

                  
                         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése