2014. augusztus 5., kedd
Húsos fánk
Hozzávalók a tésztához : 28 dkg liszt
22 dkg margarin
2 dl tejföl
1/2 citrom leve (vagy 1 evőkanál enyhe ecet)
só
Hozzávalók a töltelékhez : 25 dkg sült hús
1 evőkanálnyi reszelt vöröshagyma
1 tojás
só, bors, paradicsompüré, Piros Arany (paprikakrém)
tejföl, amennyi szükséges
Elkészítése : A lisztet késsel összedolgozzuk a margarinnal, a tejföllel, egy csipet sóval, a 1/2 citrom levével és hideg helyen legalább egy fél napig pihentetjük.
Közben ledarálunk 25 dkg sült húst, összedolgozzuk egy evőkanálnyi reszelt, egy kevés olajon pirított vöröshagymával, sóval, törött borssal, 1 nyers tojással, 1 kiskanál paradicsompürével, késhegynyi Piros Arany krémmel és annyi tejföllel, hogy sűrű masszát kapjunk.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, tégla alakú lapokat vágunk belőle, és mindegyikre egy-egy halom hústölteléket téve félbehajtjuk, széleit összenyomkodjuk. ( Ha a széleket belső felükön kissé megvizezzük, könnyebben összetapadnak.) Tetejüket megkenjük tojássárgával, villával megcsíkozzuk, és sütőlemezre egymás mellé fektetve, a forró sütőben szép pirosra sütjük.
Tálalás : Kitűnő főzelékkel, de adhatjuk egy nagy tál saláta kíséretében is. Sör- vagy borkorcsolyának is kínálhatjuk.
Címkék:
borkorcsolya,
citromlé,
fánk,
feltét,
hazai,
hús,
hústöltelék,
liszt,
margarin,
Piros Arany,
sütemény,
tejföl,
tojás
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése