2014. augusztus 29., péntek
Bolgár parasztos tojás
Simára keverünk 2 pohár aludttejet 3-4 gerezd fokhagymával, egy csipet sóval és törött borssal, és legalább egy fél napig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor mindegyik tányérra teszünk belőle, majd a mártásba fektetünk fejenként 2-2 posírozott tojást. ( Más néven buggyantott vagy bevert tojás.) Végül csorgassunk rá egy kevés olvasztott vajat.
Fogyaszthatunk hozzá pirítós kenyeret.
Posírozott tojás készítése : sós, ecetes, lobogó forró vízbe ütjük a tojásokat, óvatosan (keverjük közben és az örvénybe üssük a tojást, így a fehérje szépen körbeveszi a sárgáját ), majd lassú tűzön 5 percig főzzük. Amikor a vízből szűrőkanállal kiemeljük, alaposan csepegtessük le, nehogy felhígítsa a fokhagymás mártást.
Címkék:
aludttej,
bevert,
buggyantott,
előétel,
fokhagyma,
külföld,
mártás,
pirítós,
posírozott,
reggeli,
tojás
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése