2014. augusztus 29., péntek

Bolgár parasztos tojás


  Simára  keverünk  2  pohár  aludttejet  3-4 gerezd  fokhagymával,  egy  csipet  sóval  és  törött  borssal,  és  legalább  egy  fél  napig  állni  hagyjuk,  hogy  az  ízek  összeérjenek.
  Tálaláskor  mindegyik  tányérra  teszünk  belőle,  majd  a  mártásba  fektetünk  fejenként  2-2  posírozott  tojást. ( Más  néven  buggyantott vagy  bevert  tojás.)  Végül  csorgassunk  rá  egy  kevés  olvasztott vajat.
  Fogyaszthatunk  hozzá  pirítós  kenyeret.

Posírozott  tojás  készítése :  sós,  ecetes,  lobogó  forró  vízbe  ütjük  a  tojásokat,  óvatosan (keverjük  közben  és  az  örvénybe  üssük  a  tojást,  így  a  fehérje  szépen  körbeveszi  a sárgáját ),  majd  lassú  tűzön  5 percig  főzzük. Amikor  a  vízből  szűrőkanállal  kiemeljük,  alaposan  csepegtessük  le,  nehogy  felhígítsa  a  fokhagymás  mártást.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése