2014. július 23., szerda

Almás-diós tiroli rétes


Hozzávalók (tészta) :  28 dkg liszt
                                     22 dkg margarin
                                     2  dl  tejföl
                                    1/2 citrom leve  ( vagy 1 evőkanál enyhe ecet )
                                    csipet só
                (töltelék) :  12 dkg cukor
                                    60 dkg meghámozott, reszelt alma
                                    15 dkg dió
                                    1 dl tej
                                    8 dkg cukor
                                    baracklekvár
                                    néhány evőkanál zsemlyemorzsa
                (tetejére) :  tojássárgája

Elkészítése :  Késsel  összedolgozzuk  a  lisztet  a  margarinnal,  a  tejföllel,  citromlével,  egy  csipet  sóval,  és  a  hűtőszekrényben  fél  napig  pihentetjük.  A  hideg  tésztát  kétfelé  osztjuk,  vékonyra  nyújtjuk.
A  kinyújtott lapokat  vékonyan  megkenjük  barackízzel,  majd  a  cukorral  szárazra  párolt  almát  ráterítjük.  Az  almát  meghintjük  zsemlyemorzsával  és  erre  édes  tejben  főtt  darált  diót  simítunk.  A  két  megrakott  tésztalapot  külön-külön  tekerccsé  göngyöljük,  sütőlapra  fektetjük,  és  tetejüket  tojássárgájával  megkenve  a  sütőben  szép  pirosra  sütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése