2014. július 23., szerda
Almás-diós tiroli rétes
Hozzávalók (tészta) : 28 dkg liszt
22 dkg margarin
2 dl tejföl
1/2 citrom leve ( vagy 1 evőkanál enyhe ecet )
csipet só
(töltelék) : 12 dkg cukor
60 dkg meghámozott, reszelt alma
15 dkg dió
1 dl tej
8 dkg cukor
baracklekvár
néhány evőkanál zsemlyemorzsa
(tetejére) : tojássárgája
Elkészítése : Késsel összedolgozzuk a lisztet a margarinnal, a tejföllel, citromlével, egy csipet sóval, és a hűtőszekrényben fél napig pihentetjük. A hideg tésztát kétfelé osztjuk, vékonyra nyújtjuk.
A kinyújtott lapokat vékonyan megkenjük barackízzel, majd a cukorral szárazra párolt almát ráterítjük. Az almát meghintjük zsemlyemorzsával és erre édes tejben főtt darált diót simítunk. A két megrakott tésztalapot külön-külön tekerccsé göngyöljük, sütőlapra fektetjük, és tetejüket tojássárgájával megkenve a sütőben szép pirosra sütjük.
Címkék:
alma,
baracklekvár,
citromlé,
cukor,
desszert,
dió,
külföld,
liszt,
margarin,
rétes,
sütemény,
tej,
tejföl,
tészta,
Tirol,
tojássárgája,
zsemlyemorzsa
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése