2014. július 12., szombat
Bögrés mákos
Hozzávalók : 1 bögre kristálycukor
1 bögre darált mák
1 bögre rétesliszt
1 bögre tej
1 tojás
1 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
valamilyen dzsem (málna, meggy,sárgabarack, stb.)
esetleg tejszínhab
Elkészítése : Simára keverjük az egész tojást a sütőporral , a cukorral, a tejjel, a mákkal és a liszttel, belereszeljük egy citrom héját. Alaposan kizsírozott, kilisztezett kis tepsibe vagy püspökkenyérformába, esetleg kis kuglófformákba töltjük a masszát és a forró sütőbe toljuk. Öt perc múlva a tüzet mérsékeljük, és addig sütjük a tésztát, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad a ragacsos massza. Ez tovább tart a megszokottnál, mert a tej miatt nehezebben sül át.
Tálalás : A kész süteményt deszkára borítva kihűtjük, majd két lapba vágjuk és valamilyen dzsemmel megtöltjük. Gyors, olcsó sütemény, de ünnepi alkalomra édes tejszínhabbal is bevonhatjuk.
A recept egy régi Nők Lapjából való.
Címkék:
bögrés,
citromhéj,
desszert,
dzsem,
édesség,
gyors,
hazai,
kristálycukor,
kuglófforma,
lekvár,
liszt,
mák,
olcsó,
püspökkenyérforma,
sütemény,
sütőpor,
tej,
tejszínhab,
tepsi,
tojás
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése