2014. július 12., szombat

Bögrés mákos


Hozzávalók :  1 bögre kristálycukor
                       1 bögre darált mák
                       1 bögre rétesliszt
                       1 bögre tej
                       1 tojás
                       1 csomag sütőpor
                        reszelt  citromhéj
                        valamilyen dzsem  (málna, meggy,sárgabarack, stb.)
                        esetleg tejszínhab

Elkészítése : Simára  keverjük  az  egész  tojást  a  sütőporral , a cukorral, a tejjel,  a  mákkal  és a liszttel, belereszeljük egy  citrom  héját.  Alaposan  kizsírozott, kilisztezett  kis  tepsibe  vagy  püspökkenyérformába, esetleg  kis  kuglófformákba  töltjük  a  masszát  és  a  forró  sütőbe  toljuk.  Öt  perc  múlva  a  tüzet  mérsékeljük,  és  addig  sütjük  a  tésztát,  amíg  a  beleszúrt  tűre  már  nem  tapad  a  ragacsos  massza.  Ez  tovább  tart  a  megszokottnál,  mert  a  tej  miatt  nehezebben  sül  át.

Tálalás :  A  kész  süteményt  deszkára  borítva  kihűtjük,  majd  két  lapba  vágjuk  és  valamilyen  dzsemmel  megtöltjük.  Gyors,  olcsó  sütemény,  de  ünnepi  alkalomra  édes  tejszínhabbal  is  bevonhatjuk.

A  recept  egy  régi  Nők Lapjából  való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése