Hozzávalók : 3 dkg vaj
2 dkg liszt
2 dl tej
3 tojás
25 dkg darált főtt marhahús ( vagy más, levesben főtt, vagy maradék sült hús is
lehet )
só, őrölt bors
Elkészítés : A lisztet a vajon fehéredésig sütjük, majd felengedjük a tejjel. Kevergetve nagyon sűrűre főzzük, sóval és őrölt borssal ízesítjük. A tűzről levéve langyosra hűtjük és közé keverjük a tojások sárgáját, a darált főtt vagy sült húst, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Alaposan kizsírozott püspökkenyér- vagy őzgerincformába töltjük és a forró sütőbe, vízzel félig töltött tepsibe állítjuk. Tíz percig erős lángon sütjük, majd a felfújtat papírlappal letakarjuk, és a tüzet mérsékeljük. Addig hagyjuk a sütőben, amíg a felfújtba szúrt tűre már nem tapad ragacsos massza. Általában 45 perc alatt sül át, de ez a forma vastagságától, illetve a gáz erősségétől függően változhat.
Tálalás : A megsült felfújtat meleg tálra borítjuk és paradicsom- vagy sajtmártással kínáljuk.
Forrás : régi Nők Lapja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése