2014. július 8., kedd

Húsfelfújt

Hozzávalók :   3 dkg vaj
                      2 dkg liszt
                      2 dl tej
                      3 tojás
                      25 dkg darált főtt marhahús ( vagy más, levesben főtt, vagy  maradék sült hús is
                      lehet )
                      só, őrölt bors

Elkészítés :     A   lisztet  a  vajon  fehéredésig  sütjük,  majd  felengedjük  a  tejjel. Kevergetve  nagyon  sűrűre  főzzük,  sóval  és  őrölt  borssal  ízesítjük. A  tűzről  levéve  langyosra  hűtjük  és  közé  keverjük  a  tojások  sárgáját,  a  darált  főtt  vagy  sült  húst,  végül  a  tojások  kemény  habbá  vert  fehérjét. Alaposan  kizsírozott  püspökkenyér-  vagy  őzgerincformába  töltjük  és  a  forró  sütőbe,  vízzel  félig  töltött  tepsibe  állítjuk.  Tíz  percig  erős  lángon  sütjük,  majd  a  felfújtat  papírlappal  letakarjuk,  és  a  tüzet  mérsékeljük.  Addig  hagyjuk  a  sütőben,  amíg  a  felfújtba  szúrt  tűre  már  nem  tapad  ragacsos  massza.  Általában  45 perc  alatt  sül  át,  de  ez  a  forma  vastagságától,  illetve  a  gáz  erősségétől  függően  változhat.



Tálalás :        A  megsült  felfújtat  meleg  tálra  borítjuk  és  paradicsom-  vagy  sajtmártással  kínáljuk.


Forrás :  régi  Nők Lapja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése