2014. július 23., szerda

Balkáni babsaláta


Hozzávalók :  1/2  kg  fejtett bab ( nyári )
                       30 dkg  zöldbab
                       1  fej  vöröshagyma
                       2  gerezd  fokhagyma
                       3 evőkanál  salátaolaj
                       2  evőkanál  ketchup
                       1  evőkanál  borecet
                       törött bors, bazsalikom

Elkészítése :  Kifejtjük  és  sós  vízben  puhára  főzzük  a  nyári  babot, majd levétől  lecsepegtetve  hagyjuk  hűlni.  Egy  másik  edényben  sós,  enyhén  ecetes  vízben  megfőzzük  a  megtisztított,  egycentis  darabokra  összevágott  zöldbabot  is,  és  levétől  lecsorgatva  összekeverjük  a  szemesbabbal.
                       Az  apróra  vágott  vöröshagymával,  a  tört  fokhagymával,  és  a  többi  hozzávalóval  salátalevet  készítünk,  ráöntjük a  babra,  összekeverjük  és  a  hűtőbe  tesszük,  hogy  az  ízek  összeérjenek. 



                       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése