2014. július 12., szombat
Tarka saláta
Hozzávalók : 25 dkg sárgarépa
20 dkg csiperkegomba
1 kis fej zeller
citromlé, só, cukor,őrölt bors,
3-4 evőkanál olívaolaj
Elkészítése : A fiatal sárgarépát megtisztítjuk, gyufaszálnyi darabokra vágjuk vagy legyaluljuk Azonnal összekeverjük 2 citrom levével, nehogy megbarnuljon, majd hozzáadjuk a megtisztított és hasonlóképpen felaprított zellert is. Meghintjük egy kiskanálnyi ételízesítő porral, csipetnyi cukorral, egy kissé megborsozzuk és meglocsoljuk 3-4 evőkanálnyi olajjal.
Hideg helyen legalább egy óráig érleljük, végül tálalás előtt hozzákeverünk 20 dkg megtisztított, felszeletelt nyers gombát is.
A recept egy régi Nők lapjából való.
Címkék:
citromlé,
cukor,
csiperkegomba,
ételízesítő,
gomba,
olaj,
olívaolaj,
őrölt bors,
saláta,
sárgarépa,
só,
zeller
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése