2014. július 12., szombat

Tarka saláta


Hozzávalók : 25 dkg sárgarépa
                      20 dkg  csiperkegomba
                      1  kis  fej  zeller
                      citromlé, só, cukor,őrölt bors,
                      3-4 evőkanál  olívaolaj

Elkészítése :  A  fiatal  sárgarépát megtisztítjuk,  gyufaszálnyi  darabokra  vágjuk  vagy  legyaluljuk   Azonnal  összekeverjük  2  citrom  levével,  nehogy  megbarnuljon,  majd  hozzáadjuk a  megtisztított  és  hasonlóképpen  felaprított zellert  is.  Meghintjük  egy  kiskanálnyi  ételízesítő  porral,  csipetnyi  cukorral,  egy  kissé  megborsozzuk  és  meglocsoljuk  3-4  evőkanálnyi  olajjal.
                      Hideg  helyen  legalább egy  óráig  érleljük,  végül  tálalás  előtt  hozzákeverünk  20  dkg  megtisztított,  felszeletelt  nyers  gombát  is.

A  recept  egy  régi  Nők  lapjából  való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése