2014. július 4., péntek

Csopaki csirke

Hozzávalók :  2  kis  csirke  ( 4-4  darabba  vágva )
                      3  evőkanál  olaj
                      1  fej  vöröshagyma
                      csopaki  rizling  (vagy  más  fehér  bor  )
                      10  dkg  főtt füstölt  hús
                      szegfűszeg, kakukkfű, Piros  Arany
                      1-2 evőkanál  tejszín

Elkészítése:   A  csirkedarabokat  megsózzuk,  csipetnyi  kakukkfűvel  bedörzsöljük.  az  olajon  átsütjük, majd  egy  kevés  csopaki  rizlinget  öntünk  alá.  Hozzáadunk  1  fej  vöröshagymát, amelybe  2-3 szem  szegfűszeget  szúrtunk, teszünk  még  hozzá  egy  mokkáskanálnyi  Piros  Aranyat,  és  fedő  alatt,  kis  lángon  majdnem  puhára  pároljuk  a  húsdarabokat,  a  levében  időnként  megforgatva.  Ha  a  levét  elfőné,  egy  kevés  borral  pótoljuk.  Végül  hozzáadjuk  a  nagyon  vékony  laskára  vágott  főtt  füstölt  húst  is.

Tálalás  előtt  a  hagymát  kidobjuk  belőle,  és  a  pecsenye levét  1-2  evőkanál  tejszínnel  gazdagítjuk.  Pirított burgonyával  vagy  vajas  galuskával  tálaljuk  ezt  az ünnepi  ételt.

A  recept  egy  régi  Nők  Lapjából  való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése