Hozzávalók : 2 kis csirke ( 4-4 darabba vágva )
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
csopaki rizling (vagy más fehér bor )
10 dkg főtt füstölt hús
szegfűszeg, kakukkfű, Piros Arany
1-2 evőkanál tejszín
Elkészítése: A csirkedarabokat megsózzuk, csipetnyi kakukkfűvel bedörzsöljük. az olajon átsütjük, majd egy kevés csopaki rizlinget öntünk alá. Hozzáadunk 1 fej vöröshagymát, amelybe 2-3 szem szegfűszeget szúrtunk, teszünk még hozzá egy mokkáskanálnyi Piros Aranyat, és fedő alatt, kis lángon majdnem puhára pároljuk a húsdarabokat, a levében időnként megforgatva. Ha a levét elfőné, egy kevés borral pótoljuk. Végül hozzáadjuk a nagyon vékony laskára vágott főtt füstölt húst is.
Tálalás előtt a hagymát kidobjuk belőle, és a pecsenye levét 1-2 evőkanál tejszínnel gazdagítjuk. Pirított burgonyával vagy vajas galuskával tálaljuk ezt az ünnepi ételt.
A recept egy régi Nők Lapjából való.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése