2014. július 15., kedd

Kapros tyúkmell


Hozzávalók :  1  szép  nagy  tyúkmell  ( vagy  pulykamell )
                        8-10  dkg  füstölt  szalonna
                        2  dl  tejföl
                        2  csomag  zöldkapor
                        vaj  vagy  olaj

Elkészítése :  Lebőrözzük a  tyúk-  vagy  pulykamellet  és  nagyon  sűrűn  megtűzdeljük  vékony  füstöltszalonna-csíkokkal.  Diónyi  vajon  vagy  2  evőkanál  olajon  körös-körül  átsütjük,  majd  egy  kevés  vizet aláöntve,  fedő  alatt  puhára  pároljuk. Csak  akkor  sózzuk  meg,  ha  a  szalonna  nem   túl  sós.

Tálalás :  A  pecsenyét  forró  tálra  tesszük,  a  visszamaradt  levébe  keverünk  2 dl  tejfölt  és  2  csokor  nagyon  finomra  vágott  zöldkaprot.  Átforrósítjuk,  úgy  öntjük  a  sültre.  Keverhetünk  a  mártásba  1 tojássárgát  is,  de  akkor  ügyeljünk,  nehogy  a  hevítés  során  összekapjon.  Párolt  rizs  illik  hozzá.

A  recept  egy  régi  Nők  Lapjából  való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése