2014. július 15., kedd
Kapros tyúkmell
Hozzávalók : 1 szép nagy tyúkmell ( vagy pulykamell )
8-10 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
2 csomag zöldkapor
vaj vagy olaj
Elkészítése : Lebőrözzük a tyúk- vagy pulykamellet és nagyon sűrűn megtűzdeljük vékony füstöltszalonna-csíkokkal. Diónyi vajon vagy 2 evőkanál olajon körös-körül átsütjük, majd egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Csak akkor sózzuk meg, ha a szalonna nem túl sós.
Tálalás : A pecsenyét forró tálra tesszük, a visszamaradt levébe keverünk 2 dl tejfölt és 2 csokor nagyon finomra vágott zöldkaprot. Átforrósítjuk, úgy öntjük a sültre. Keverhetünk a mártásba 1 tojássárgát is, de akkor ügyeljünk, nehogy a hevítés során összekapjon. Párolt rizs illik hozzá.
A recept egy régi Nők Lapjából való.
Címkék:
baromfi,
főétel,
füstölt szalonna,
húsétel,
kapor,
párolt,
pecsenye,
pulykamell,
rizs,
tejföl,
tojássárgája,
tyúkmell
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése