2014. július 15., kedd

Őszibarackparfé



Hozzávalók :  2  szép  nagy  magvaváló  őszibarack
                       2  tojás
                       2  dl  tejszín
                       5  dkg  cukor
                       1  csomag  vaníliás cukor
                       1  citrom  leve

Elkészítése :  Az  őszibarackokat  egy  pillanatra  lobogó  forró  vízbe  mártjuk,  majd  meghámozzuk,  kimagvaljuk  és  kis  kockákra  vágjuk.
                       Habosra  keverünk  2  tojássárgát  5  dkg  cukorral  és  egy  csomag  vaníliás  cukorral,  majd  belecsorgatjuk  1  citrom  levét.  Kemény  habbá  verjük  a  2  tojás  fehérjét,  majd  összekeverjük  2  dl  habbá  vert  tejszínnel  és  a  cukros  tojássárgájához  adjuk.
                       Hideg  vízzel  kiöblített  parféformába  öntünk  belőle,  majd  az  őszibarackkal  rétegezve  megtöltjük  a  formát.  A  tetejére  krém  kerüljön.  A  mélyhűtőben  legalább  6  óra  hosszat  fagyasztjuk.

Tálalás  előtt  a  formát  egy  pillanatra  hideg  vízbe  mártjuk,  így  könnyen  tálra  borítható  belőle  a  parfé.  A  tetejét  meghintjük  egy  kevés  nescaféval  vagy  reszelt  csokoládéval,  tetszés  szerint  díszítjük.

A  recept  egy  régi  Nők  Lapjából  való.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése