2014. július 15., kedd
Őszibarackparfé
Hozzávalók : 2 szép nagy magvaváló őszibarack
2 tojás
2 dl tejszín
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom leve
Elkészítése : Az őszibarackokat egy pillanatra lobogó forró vízbe mártjuk, majd meghámozzuk, kimagvaljuk és kis kockákra vágjuk.
Habosra keverünk 2 tojássárgát 5 dkg cukorral és egy csomag vaníliás cukorral, majd belecsorgatjuk 1 citrom levét. Kemény habbá verjük a 2 tojás fehérjét, majd összekeverjük 2 dl habbá vert tejszínnel és a cukros tojássárgájához adjuk.
Hideg vízzel kiöblített parféformába öntünk belőle, majd az őszibarackkal rétegezve megtöltjük a formát. A tetejére krém kerüljön. A mélyhűtőben legalább 6 óra hosszat fagyasztjuk.
Tálalás előtt a formát egy pillanatra hideg vízbe mártjuk, így könnyen tálra borítható belőle a parfé. A tetejét meghintjük egy kevés nescaféval vagy reszelt csokoládéval, tetszés szerint díszítjük.
A recept egy régi Nők Lapjából való.
Címkék:
citromlé,
cukor,
csokoládé,
desszert,
édesség,
fagyaszt,
nescafé,
őszibarack,
parfé,
parféforma,
tejszín,
tejszínhab,
tojás,
tojáshab,
vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése