2014. július 4., péntek

Májas töltött gomba

Hozzávalók:  1/2 kg  nagyobb  szemű  csiperkegomba
                     3 dkg  vaj
                     1  evőkanál  liszt
                     1  dl  tej
                     1  kis  doboz  májpástétom ( legjobb  a  libamájas )
                     só, bors
                     tojás, liszt, zsemlyemorzsa a panírozáshoz

Elkészítés :  A  gombát  megtisztítjuk, a  tönköket  kitörjük  a  kalapokból.  A  kalapokat  öt  percre  lobogva  forró,  enyhén  ecetes  vízbe  dobjuk,   majd  lecsepegtetjük.  A  gombaszárat  apróra  vágjuk,  és  a  vajon  sóval,  őrölt  borssal  addig  pároljuk,  amíg  a  levét  el  nem  főtte.  Ekkor  egy  evőkanálnyi  liszttel  meghintjük, 1-2  percig  kevergetve  sütjük,  majd  egy  deci  tejjel  felengedve,  kevergetve  sűrűre  főzzük.  A  tűzről  levéve  összekeverjük  a  villával  összetört  májpástétommal.  Ezzel  a  krémmel  ragasztunk  össze  2-2  gombakalapot,  és  a  szokott  módon  lisztbe, tojásba,  zsemlyemorzsába forgatjuk.  Bő,  forró  olajban  ropogós  pirosra  sütjük.

Tálalás :  Burgonyapüré  és  saláta  illik  hozzá.

Igaz,  hogy  sok  munka  van  vele,  de  különleges,  finom  fogás.

A  recept  a  Nők  Lapjából  való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése