Hozzávalók: 1/2 kg nagyobb szemű csiperkegomba
3 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1 dl tej
1 kis doboz májpástétom ( legjobb a libamájas )
só, bors
tojás, liszt, zsemlyemorzsa a panírozáshoz
Elkészítés : A gombát megtisztítjuk, a tönköket kitörjük a kalapokból. A kalapokat öt percre lobogva forró, enyhén ecetes vízbe dobjuk, majd lecsepegtetjük. A gombaszárat apróra vágjuk, és a vajon sóval, őrölt borssal addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte. Ekkor egy evőkanálnyi liszttel meghintjük, 1-2 percig kevergetve sütjük, majd egy deci tejjel felengedve, kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve összekeverjük a villával összetört májpástétommal. Ezzel a krémmel ragasztunk össze 2-2 gombakalapot, és a szokott módon lisztbe, tojásba, zsemlyemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük.
Tálalás : Burgonyapüré és saláta illik hozzá.
Igaz, hogy sok munka van vele, de különleges, finom fogás.
A recept a Nők Lapjából való.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése